Słoiki próżniowe – niezbędnik w kuchni

Jeśli chcemy, aby nasze produkty zachowały jak najdłużej świeżość umieśćmy je w pojemnikach próżniowych! Słoiki próżniowe to świetny sposób na zachowanie świeżości jedzenia, które na przykład pozostało z obiadu. Pojemniki zachowują długą świeżość żywności, nie pozwalają na przedostanie się powietrza i bakterii. Dzięki pojemnikom jedzenie zachowuje swój smak na dłużej, a po opróżnieniu takiego słoika i jego umyciu, pojemnik jest gotowy do ponownego użycia. Pojemnik nie chłonie zapachów, więc można go używać do przechowywania każdej żywności. Czy wcześniej w słoiku była ryba, a teraz będą truskawki, nie ma znaczenia! Jedzenie nie traci swoich walorów smakowych. W sklepach znajdziemy różne rozmiary pojemników. Są słoiki szklane oraz plastikowe. My polecamy szczególnie szklane, są ekologiczne, trwalsze i po prostu lepsze.  W słoikach możesz przechowywać produkty sypkie, kawę, przyprawy. Masz pewność, że kawa czy inne produkty nie zwietrzeją bądź wyschną. Cena pojemników  próżniowych może być dość wysoka jednak jakość ich jest jak najbardziej proporcjonalna do ceny. Polecamy szczególnie osobom, które codziennie biorą do pracy przygotowany wcześniej obiad. Odczujesz różnicę!